Information

Birgitta Svendenius

  • 1938.05.15 - 2023.03.08

Till minne

Vid midnatt mellan 7 och 8 mars flyttade vår underbara fina mamma till himlen. Hjärtat är fullt av tårar och saknaden är så stor, men hon har det bra.❤ Mitt i sorgen så känns det fint att hon har fått återförenas med pappa som lämnade oss bara två månader innan. Mitt sista telefonsamtal med mamma var fullt av uppmuntran, tacksamhet och glädje. Hon njöt av vårsolen som strålade in i det härliga ljusa vardagsrummet och hon hade öppnat altandörren lite på glänt. Bara en dryg timme efter fick hon ett hjärtstopp. Hemtjänsten var hemma hos henne när det hände och hon fick fantastisk hjälp väldigt snabbt. Jag hann komma ner till Lund dagen därpå och min bror och jag kunde vara med henne in i det sista. Mamma jobbade större delen av sitt yrkesverksamma liv som lärare i historia och religion på Hvilans folkhögskola i Åkarp mellan Lund och Malmö. Hon fick verkligen betyda mycket för sina elever och kolleger. Hon var varmt aktiv i Pingstkyrkan i Lund och som pensionär arbetade hon ideellt i Erikshjälpens second-hand affär på stora Södergatan. Mamma hade alltid ett uppmuntrande ord att ge och en stor omsorg för sina medmänniskor, speciellt för de som hade det svårt. Hennes mjuka, fina sätt och goda ord var som balsam för själen och hemmet stod öppet för alla! Genom hela mitt liv har hon burit mig med kärlek, omtanke och förböner. Nu är hon inte här hos oss längre, men klippan, Jesus Kristus, som hon byggde sitt liv på, står fast och bär genom allt. Vi ses igen älskade Mamma! ❤ Hälsa Pappa 🤗

Om begravningen för Birgitta Svendenius 

Pingstkyrkan, Lund

Varmt välkommen till begravningen i Pingstkyrkan, Lund, torsdagen den 13 april kl .11.00 med efterföljande mingel över en kopp kaffe på kyrktorget. Mottagning på Griffelvägen 10 från kl. 14.00. Meddela deltagande vid mingel och/eller mottagning till www.johanssonsbegravningsbyra.se eller 046-211 28 33 senast den 3 april. Kontakta även byrån om ni vill följa begravningen på distans.


Adress till begravningen

Pingstkyrkan i Lund, Stora Södergatan 25, 222 23 Lund

Adress till minnesstunden

Pingstkyrkans församlingssal, Stora Södergatan 25, 222 23 Lund


Vi på Johanssons Begravningsbyrå har fått förtroendet att ordna denna begravning. Om du har frågor eller funderingar kring ceremonin är du varmt välkommen att kontakta oss.

Bra att veta
Kontakta Begravningsbyrån
Johanssons Begravningsbyrå
Lund
0462112833